Ga naar de inhoud

AFT (Affect Fobie Therapie)

AFT (Affect Fobie Therapie)

AFT is een therapievorm waarin de focus ligt op het omgaan met emoties. Soms is er onbewust een patroon ontstaan van het wegmaken en niet durven voelen van emoties. Dit kan leiden tot allerlei klachten. Je gaat bijvoorbeeld hard werken om iets van bestaansrecht te voelen. Of je geeft iedereen voorrang omdat je dit zo hebt geleerd. Bij AFT leert de therapeut je gewone emoties als boosheid, angst of verdriet op een gezonde manier te hanteren. Je leert omgaan met je kritische stem en werkt toe naar meer mildheid. 

AFT is gericht op het omgaan met concrete situaties in het hier en nu. In de gesprekken maak je soms een uitstapje naar het verleden om patronen te begrijpen en te verklaren. Je oefent met het aanleren van nieuw gedrag. Als je kiest voor AFT, kies je voor verandering. 

Welke behandelvorm past bij u?

Na de intake maakt de behandelaar een inschatting van uw klachten, achtergrond en mogelijkheden: wat is er aan de hand en wat is er nodig? U krijgt een dynamische diagnose en een DSM-5 classificatie. In de diagnose worden uw problemen verklaard aan de hand van symptomen, karaktereigenschappen en uw persoonlijke geschiedenis. De classificatie is het formele label van uw klacht.

Hulpvraag, diagnose en classificatie leiden tot een aantal mogelijke behandelmethoden. In onderling overleg met uw behandelaar kiest u samen de meest geschikte aanpak. Wij houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de meest effectieve behandelmethoden opgenomen in de GGZ-richtlijnen van het Trimbos Instituut.

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden, verzoeken wij u het aanmeldformulier op de site in te vullen. Indien wij nog vragen hebben over uw aanmelding dan nemen wij binnen een paar werkdagen contact met u op.

Vragen over uw afspraak of contact met ons op nemen?