Ga naar de inhoud

Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Met verwijskaart

In 2024 heeft u vanuit uw basisverzekering recht op volledige vergoeding van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ als u daarvoor een indicatie heeft.

De huisarts moet inschatten of uw psychische problemen vallen binnen de kaders van de DSM-5 classificatie. Het gaat hierbij om een voorlopige inschatting. De psycholoog bevestigt deze inschatting en stelt een officiële diagnose met DSM-5-classificatie vast.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Als uw diagnose in aanmerking komt voor vergoeding, dan vergoedt de ziektekostenverzekering uw behandeling volledig. De rekening gaat direct naar de zorgverzekeraar. Het wettelijk eigen risico wordt echter wel eerst aangesproken. Dit betekent dat u voor alle kosten die onder de basisverzekering vallen, de eerste € 385,- zelf moet betalen. Wanneer uw behandeling doorloopt van het ene in het andere kalenderjaar, wordt in allebei de jaren het eigen risico aangesproken.

De tarieven die door de verzekeraars worden gehanteerd zijn een percentage van de door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgestelde tarieven. Er wordt per consult gedeclareerd.

Zonder verwijskaart
De zorgverzekeraars vergoeden geen behandelingen voor problemen op het gebied van werk of relatieproblemen. U hoeft geen verwijzing van de huisarts te hebben om voor deze problemen bij ons terecht te kunnen. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen.
 

U betaalt zelf de rekening. Het tarief is dan € 115,- per sessie (45 minuten).

In sommige gevallen worden de gesprekken door de werkgever vergoed.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Zorgverzekeraars vergoeden alleen als een behandeling heeft plaatsgevonden.

Bent u verhinderd? Bel of e-mail dan tijdig af (minimaal 24 uur van tevoren). Belt u niet of te laat, dan berekenen wij € 57,50 en moet u de rekening zelf betalen (no-show tarief).

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden, verzoeken wij u het aanmeldformulier op de site in te vullen. Indien wij nog vragen hebben over uw aanmelding dan nemen wij binnen een paar werkdagen contact met u op.

Aanmelden?

Als u zich wilt aanmelden, verzoeken wij u het aanmeldformulier op de site in te vullen. Indien wij nog vragen hebben over uw aanmelding dan nemen wij binnen een paar werkdagen contact met u op.