Ga naar de inhoud

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie

Oplossingsgerichte therapie is een vorm van hulpverlening die gericht is op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van de cliënt. De behandeling begint met het einddoel voor ogen. Wat wilt u bereiken? Samen met de therapeut onderzoekt u welke vaardigheden u al in huis heeft om uw problemen aan te pakken. Het is kortdurend en resultaatgericht. De therapeut maakt gebruik van de wondervraag, uitzonderingen en schaalvragen.

De sfeer is opbouwend en positief. Samen ontdekken therapeut en cliënt hoe ze de problemen op een hele concrete manier kunnen aanpakken om positieve veranderingen in korte tijd zichtbaar te maken.

Welke behandelvorm past bij u?

Na de intake maakt de behandelaar een inschatting van uw klachten, achtergrond en mogelijkheden: wat is er aan de hand en wat is er nodig? U krijgt een dynamische diagnose en een DSM-5 classificatie. In de diagnose worden uw problemen verklaard aan de hand van symptomen, karaktereigenschappen en uw persoonlijke geschiedenis. De classificatie is het formele label van uw klacht.

Hulpvraag, diagnose en classificatie leiden tot een aantal mogelijke behandelmethoden. In onderling overleg met uw behandelaar kiest u samen de meest geschikte aanpak. Wij houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de meest effectieve behandelmethoden opgenomen in de GGZ-richtlijnen van het Trimbos Instituut.

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden, verzoeken wij u het aanmeldformulier op de site in te vullen. Indien wij nog vragen hebben over uw aanmelding dan nemen wij binnen een paar werkdagen contact met u op.

Vragen over uw afspraak of contact met ons op nemen?