E-Health

Binnen onze praktijk bestaat de mogelijkheid om een behandeling te volgen via internet met behulp van Minddistrict. U doorloopt een passend behandelprogramma online bestaande uit voorlichting en oefeningen. Op de oefeningen krijgt u feedback en begeleiding van uw behandelaar. Uw behandelaar is tussen de behandelingen door per mail voor u bereikbaar. Alle behandelingen in dit programma zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. De internetbehandelingen worden afgewisseld met gesprekken in onze praktijk, in overleg met uw behandelaar.

Welke behandelvorm past bij u?

Na de intake maakt de behandelaar een inschatting van uw klachten, achtergrond en mogelijkheden: wat is er aan de hand en wat is er nodig? U krijgt een dynamische diagnose en een DSM-5 classificatie. In de diagnose worden uw problemen verklaard aan de hand van symptomen, karaktereigenschappen en uw persoonlijke geschiedenis. De classificatie is het formele label van uw klacht.

Hulpvraag, diagnose en classificatie leiden tot een aantal mogelijke behandelmethoden. In onderling overleg met uw behandelaar kiest u samen de meest geschikte aanpak. Wij houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de meest effectieve behandelmethoden opgenomen in de GGZ-richtlijnen van het Trimbos Instituut.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op