Ga naar de inhoud

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een behandeltechniek voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. De techniek past binnen diverse behandeltrajecten en is specifiek ontwikkeld voor trauma. De therapeut zal u vragen aan de traumatische gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens.

Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. De geladen herinnering aan de gebeurtenis wordt opgehaald in combinatie met een afleidende stimulus. Meestal is dat de hand van de therapeut, of het zijn geluiden of lichtjes die afwisselend links en rechts van u worden aangeboden.

Meer info? www.emdr.nl

Welke behandelvorm past bij u?

Na de intake maakt de behandelaar een inschatting van uw klachten, achtergrond en mogelijkheden: wat is er aan de hand en wat is er nodig? U krijgt een dynamische diagnose en een DSM-5 classificatie. In de diagnose worden uw problemen verklaard aan de hand van symptomen, karaktereigenschappen en uw persoonlijke geschiedenis. De classificatie is het formele label van uw klacht.

Hulpvraag, diagnose en classificatie leiden tot een aantal mogelijke behandelmethoden. In onderling overleg met uw behandelaar kiest u samen de meest geschikte aanpak. Wij houden ons hierbij zoveel mogelijk aan de meest effectieve behandelmethoden opgenomen in de GGZ-richtlijnen van het Trimbos Instituut.

Aanmelden

Als u zich wilt aanmelden, verzoeken wij u het aanmeldformulier op de site in te vullen. Indien wij nog vragen hebben over uw aanmelding dan nemen wij binnen een paar werkdagen contact met u op.